Kategóriák

2013. május 15.

Ananászos banánital





Helytelen módon sosem reggelizek, mert mire megéhezek, már közel van az ebédidő. Most azonban valamiért már viszonylag kora délelőtt éhes voltam, és csillapítanom kellett a gyomorkorgást. Mivel épp volt itthon 3 darab banánom, felhasználtam ehhez a kiadós italhoz. Banánt úgy is csak délelőtt jó fogyasztani a magas szénhidráttartalma miatt, ráadásul még jól is jött edzés előtti energiabevitel gyanánt.




Hozzávalók 4-6 személyre:

3 érett banán
4 ek. lime-lé
3 ek. zabpehely
0,75 l behűtött ananászlé
1 lime a díszítéshez

elkészítés:

  1. A meghámozott banánokat feldaraboljuk, beletesszük a turmixgép poharába, és felöntjük ananász-, ill. lime-lével.
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és összeturmixoljuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, majd lime-szeletekkel díszített poharakba töltjük.