Kategóriák

2013. május 7.

Mogyoró krokant





Fogalmam sem volt, mi az a krokant, de amint utánanéztem, rájöttem, hogy ez tulajdonképpen olyan, mint a grillázs, csak kevesebb benne a cukor. Elkészíthetjük mandulából vagy dióból is.
Nagyon szeretem, mert ropog a fogam alatt és remek kiegészítője bármilyen krémdesszertnek vagy fagyinak. Én most egy nagyon finom desszerthez, ananászos túrómousse-hoz használtam fel.
A mogyoró belső, barna héját nem szükséges eltávolítani, mert a mandulával ellentétben hiába áztatjuk forró vízbe, túl macerás és időigényes lenne eltávolítani. Nyugodtan hagyjuk rajta, hiszen jó ízt ad a krokantnak.




Hozzávalók:

10 dkg mogyoró (megtörve)
5-8 dkg cukor (a fele lehet vaníliás cukor is)
2 dkg vaj

elkészítés:

  1. A hozzávalókat serpenyőbe tesszük, közepes lángon, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, hűlni hagyjuk, majd késes aprítóval vagy nyújtófával felaprítjuk.





5 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű! Hű de ropogtatnék most ilyet... fagyival... :D

    VálaszTörlés
  2. Igen az, köszi! Tiszta röhej, de most a rumos diós fagyira is tettem. :D Tudok élni, mi!? Diót mogyoróval. :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni. Szuper a blog, kár, hogy csak most járok erre először...:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Andi! Nagyon aranyos vagy, köszi! Örülünk, hogy tetszik a blog, jó nézelődést nálunk! :)

    VálaszTörlés
  5. Habzsi-dőzsi! :D ááá... Ez nem ér... én is kérek fagyit is! :D

    VálaszTörlés