2012. augusztus 7.

Sárgarépafasírt





Nagy kedvencem most ez a köret vagy partifalat. Édeskés ízű a répának köszönhetően, kellemesen puha, és jól lehet tunkolni mindenféle mártogatósba. Csak a répareszelést nem szívelem, de enélkül nem lehet részem a répafasírt falatozásában. Reszelek hát és ehetem a fasírozott répát. :D
Önmagában, valamilyen mártogatóssal, köretként hús mellé, vagy főzelékekhez feltétként is fogyaszthatjuk.




Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

25 dkg sárgarépa (édes fajtából a legjobb)
1 nagy fej lila- vagy vöröshagyma
1 csapott tk. só
2 tojás
6 ek. finomliszt
kókuszolaj vagy mangalicazsír a sütéshez

elkészítés:

  1. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, a felvert tojást, és megsózzuk. Apránként beleforgatjuk a lisztet.
  2. 1-1 evőkanálnyi sárgarépás masszát a serpenyőben felhevített olajba/zsírba szaggatunk, és a kanál hátával kissé ellapogatjuk. Közben a lángot mérsékeljük, és a fasírtokat mindkét oldalukon pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk.






2 megjegyzés:

  1. Imádom a sárgarépát! Tuti, hogy a fasírtod nagy kedvenc lenne nálam! :) Addig is, míg el nem készítem, csenek párat a tiédből. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam, hogy neked ez bejön, emlékeztem rá, hogy hatalmas réparajongó vagy. És hogy nehogy fasírt állapot alakuljon ki, küldök még párat az elcsentek után. :D ;) Ma fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal ettem, nagyon fincsi volt.

      Törlés