Kiflipuffancs??? Az meg mi a matyi? Újfajta töltelék, kérem szépen, „én-féle” belevaló, csupa itthon talált maradékból.
Szeretek húsokat töltögetni, mert mindig másféle étel kerekedik belőle. Töltött ez, töltött az. Ha így folytatom a Nutellázást, én magam meg töltött galamb leszek. :D Na de vissza ehhez az ételhez!
A hűtőben várakozó, másfél napja kiolvasztott csirkemellet meg kellet már tölteni valamivel. No de mivel? Virsli? Na azt már nem, elég volt a virslis kajákból! Szétnéztem itt is, ott is, és megláttam kedvencünket, a kiflit. Persze „a la natúre” mégsem tölthetem meg kiflivel, de főtt tojással sem keverhetem össze a kiflit, mert az én Kedvesem ki nem állhatja. Akkor csak valami tócsniféleség jöhet számításba. A gondolatot tett követte, és már kész is volt a töltelék. Svájcból kaptam valami húsfűszert; fogalmam sincs, mi van benne, mert címke nélküli üvegben érkezett. Ezért mindenkire rábízom, hogy milyen fűszerkeverékkel dolgozik.
Mivel a húsban lévő kiflipuffancs felér egy körettel, ezért inkább bármilyen friss salátát ajánlok hozzá. Én egy nagy adag csalamádét csipegettem mellé, így nem volt annyira hizlaló.
Szeretek húsokat töltögetni, mert mindig másféle étel kerekedik belőle. Töltött ez, töltött az. Ha így folytatom a Nutellázást, én magam meg töltött galamb leszek. :D Na de vissza ehhez az ételhez!
A hűtőben várakozó, másfél napja kiolvasztott csirkemellet meg kellet már tölteni valamivel. No de mivel? Virsli? Na azt már nem, elég volt a virslis kajákból! Szétnéztem itt is, ott is, és megláttam kedvencünket, a kiflit. Persze „a la natúre” mégsem tölthetem meg kiflivel, de főtt tojással sem keverhetem össze a kiflit, mert az én Kedvesem ki nem állhatja. Akkor csak valami tócsniféleség jöhet számításba. A gondolatot tett követte, és már kész is volt a töltelék. Svájcból kaptam valami húsfűszert; fogalmam sincs, mi van benne, mert címke nélküli üvegben érkezett. Ezért mindenkire rábízom, hogy milyen fűszerkeverékkel dolgozik.
Mivel a húsban lévő kiflipuffancs felér egy körettel, ezért inkább bármilyen friss salátát ajánlok hozzá. Én egy nagy adag csalamádét csipegettem mellé, így nem volt annyira hizlaló.
Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemellfilé
húsfűszer tetszés szerint
finomliszt
1 tojás
kevés tej
zsemlemorzsa
Kiflipuffancshoz:
1 db teljes kiőrlésű magvas kifli
kevés tej
1 tojás
őrölt színes bors
2 ek. liszt
4 ek. konzerv kukorica
napraforgóolaj
elkészítés:
- Az egész csirkemelleket félbevágjuk, az egyik oldaluknál majdnem teljesen bemetsszük, majd óvatosan szétnyitjuk.
- Az így kapott 4 hússzeletet kiklopfoljuk, beszórjuk húsfűszerrel, és kicsit állni hagyjuk.
- A kiflit apróra tépkedjük, kevés tejjel leöntjük, és villával összetörjük. Ha szükséges, a fölösleges tejet kinyomkodjuk belőle.
- Az áztatott kiflit összekeverjük a tojással és a színes borssal, majd hozzáadjuk a lisztet beledolgozzuk a kukoricát.
- A masszából evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a nem túl forró olajba, és mindkét oldalukon pirosra sütjük. Hűlni hagyjuk.
- 1-1 db kiflipuffancsot a hússzeletek közepére teszünk és ráhajtjuk a hús széleit. Ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
- A töltött húsokat lisztbe, tejjel hígított, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró bő, forró olajban kirántjuk. Tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése