Kategóriák

2012. augusztus 10.

Krémfehérsajt saláta





A megmaradt krémfehérsajt sehogy sem akart elfogyni, és mivel nem voltam kimondottan éhes, úgy gondoltam, pont elég lesz ez nekem ebédre. Egyben csoda is történt, mert életemben először ettem meg egy egész paradicsomot. Nem lett ugyan a kedvencem, de ez már haladás.
Az olívaolajba egy gerezd zúzott fokhagymát is belekeverhetünk, és így is megpiríthatjuk a zsemlekockákat.

Hozzávalók 1 személyre:

7 dkg sós krémfehérsajt
1 db paradicsom
fél fej lila hagyma
fél zsemle
1-2 ek. olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors

elkészítés:

  1. A sajtot kockákra vágjuk és meghintjük borssal.
  2. A zsemlét kettévágjuk, az alsó felét felkockázzuk, és serpenyőben az olajon megpirítjuk.
  3. A paradicsomot is kockákra vágjuk, és a vékonyra szelt hagymával együtt a többi hozzávalóhoz forgatjuk. Önmagában, vagy sült/grillezett húsokkal is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése