Kategóriák

2012. augusztus 3.

Húsmuffin quattro formaggi





Az elképzelést tett követte, és a korábbi húsmuffinom reloaded változata ezzel ki is lépett a receptes porondra. A négyféle sajt fajtája ízlés szerint variálható. Aki szereti, kéksajtot is tehet bele.

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél csirkemellfilé
grillfűszer
őrölt fekete bors
10 dkg Pannónia sajt
12 db golyócska brie sajt
15 dkg füstölt sajt
10 dkg parmezán sajt
kevés olívaolaj

elkészítés:

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, grillfűszerrel és őrölt borssal megszórjuk.
  2. A hússzeleteket kevés olívaolajjal kikent muffinforma mélyedéseibe tesszük.
  3. A sajtokat lereszeljük, a brie sajtból pedig 12 db golyócskát formázunk.
  4. A hússal kibélelt formákba először kevés Pannónia sajtot teszünk, utána 1 golyócska brie-t (a kérgét ne tegyük bele, mert keserű!), ezután kicsit több füstölt sajt következik, majd parmezán sajttal zárjuk a sort. A sajtokat kissé lenyomkodjuk.
  5. A kilógó hússzélekkel gondosan bezárjuk a tölteléket, nehogy sütés során kibugyogjon.
  6. Tetejüket megkenjük kevés olívaolajjal. A húsmuffinokat forró sütőben pirulásig sütjük, majd óvatosan kivesszük a formából és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 35 perc





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése