Megint egy sült virslis saláta… De ez most lencsével. :) Ezt a zöldséget ui. 1-2 éve szerettem meg, de „normál” lencsét eddig még egyszer sem vettem. Vörös-, ill. hegyi lencsére azonban korábban szert tettem. Most is ezek egyikét, a hegyi lencsét használtam fel ehhez a salátához. Mivel a Kutyafül nem szereti, így csak magamnak főztem. Ő a krumplival készült változatot kapja újév napján. :)
15 dkg hegyi lencse
2 szál frankfurti virsli
2 főtt tojás
1 kis lila hagyma
4 dl zöldségalaplé
2 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1 tk. mustár
1 tk. porcukor
1 tk. extra szűz olívaolaj
só
1 tk. folyékony kókuszolaj vagy mangalicazsír
elkészítés:
- A lencsét alaposan átmossuk, és az alaplében kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, leszűrjük. Teljesen kihűtjük.
- A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a cikkeket félbevágjuk.
- A virslit felkarikázzuk, és a kókuszolajon pirulásig sütjük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
- Az öntethez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, az olívaolajjal, a porcukorral, a finomra aprított hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a lencsét, a virslit, a tojást, és behűtve tálaljuk.
Ó, de nagyon guszta ez a sali is! :) Tartom a tesótányérom! ;)
VálaszTörlésNagyon boldog új évet kívánunk nektek! :)
De jó, köszi! :) A tesótányérra pedig tripla adag sali jár. Épp most küldtem el nektek boldog új évet kívánsággal együtt. ;) ♥
Törlés