Kategóriák

2014. június 20.

Serpenyős csirkecomb





Maradt még csirkecombom, de nem volt időm sütőben sütni - gyorsan kellet ebédet rittyentenem. Ezt a serpenyőben készült husit találtam ki, és valóban nagyon hamar megvoltam vele. Nagyon szeretem az ilyen szaftos husikat, a pritamin paprikát pedig egy ideje kimondottan kedvelem az édeskés íze miatt. Kellemes aromát kölcsönöz a húsnak.
Sajnos egyéb zöldség most nem volt kéznél, ezért kivételesen sült krumplit készítettem köretnek, de éppen csak annyit, ami még bocsánatos. :)




Hozzávalók 2-4 személyre:

4 csirke felsőcomb (kisebb fajta)
1 nagy fej vöröshagyma
½ pritaminpaprika
grill szárnyas fűszerkeverék

2 ek. mangalicazsír
2 ek. 12%-os tejföl
6 dkg Anikó sajt
Graham-liszt

elkészítés:
  1. A kicsontozott csirkecombokról lefejtjük a bőrt, a húst alaposan beszórjuk a fűszerkeverékkel, és fél órát állni hagyjuk.
  2. A combokat lisztbe forgatjuk, és a felhevített zsíron hirtelen kisütjük. Félretesszük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyra szeljük. A paprikát megmossuk, megszárítjuk, felkockázzuk, és a hagymával együtt 1 evőkanál zsíron enyhén megpirítjuk.
  4. Hozzákeverjük a tejfölt, a sajtot, és addig melegítjük, amíg a sajt fel nem olvad. Rátesszük a húst, összeforgatjuk, és fedő alatt készre pároljuk. Megsózzuk, fedő nélkül is sütjük még 1 percet, majd tálaljuk.