Kategóriák

2013. április 9.

Zöldborsós burgonyapüré



 

A zöldborsókrémleves annak idején ahhoz képest nagyon ízlett, hogy amúgy mennyire nem komálom ezt a zöldséget. Gondoltam, csinálok megint valami borsósat, amit én is megeszek, nem csak a Kutyánszki. Zöldborsópürét már láttam a neten, de mindegyik olyan folyós volt, hogy inkább főzeléknek tűntek, ill. bébiételnek. Nincs is ezzel semmi baj, de én krumplipüré jellegű köretre vágytam a diós, kalácsbundás máj mellé. Gondoltam, vegyítem hát a borsót a krumplival. Az biztos, hogy nem utoljára készítettem el, mert nagyon ízlett, ráadásul kifejezetten jól illett a májhoz.




Hozzávalók 2-3 személyre:

25 dkg borsó
35 dkg krumpli
2 dkg vaj
2 ek. aprított metélőhagyma
őrölt fehér bors
kakukkfű

6-8 ek. habtejszín

elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A borsót a vajon megpároljuk, és a párolási idő felénél megfűszerezzük. Rátesszük a főtt krumplit, ekkor megsózzuk és átforgatjuk.
  3. Felengedjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Tálaljuk.