Kategóriák

2012. október 9.

Túrós-újhagymás krumpli





Mivel mostanában nem sok kedvem van azon agyalni, hogy mit is főzzek napról-napra, előkerestem egy valamikor a neten talált receptet. Annak ellenére, hogy ez az étel főtt krumpliból készül - amit nem szeretek -, reménykedtem benne, hogy ez kivételt képez majd, és a többi hozzávalónak hála, szívesen falatozok majd belőle. Sajnos nem így lett, sőt a Kedvesem sem volt elájulva tőle, amitől csak még inkább elszontyolodtam. Mivel a mi finnyás ízlésünk miatt a választható ételek elég szűk skálán mozognak, ezért nem kell mindig komolyan venni a konyhai remekekkel kapcsolatos véleményemet. Az ilyen megállapítás ui. mindig szubjektív. Mi más is lehetne?! Éppen ezért azt javaslom, hogy bátran készítse el bárki, aki főtt krumpli-fan, mert ez a csemegehagymás, túrós szaft egyébként kellemes ízt ad az ételnek.



Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg krumpli
2-3 szál csemegehagyma
25 dkg házi túró
3 dl 20%-os tejföl
őrölt fekete bors
1 mk. só
20-25 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt
vaj a tál kikenéséhez

elkészítés:

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd lehéjazzuk és karikára szeljük.
  2. A túrót elkeverjük a tejföllel, a felkarikázott hagymával, és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kivajazott hőálló tálba lerakunk egy réteg krumplit, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rákanalazzuk a túrós massza felét, és megszórjuk a sajt 1/3-ával.
  4. A következő réteg krumplival ugyanígy járunk el, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük és egytálételként tálaljuk, vagy pl. rántott hús körete is lehet.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 30 perc






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése