Kategóriák

2012. augusztus 1.

Csibefasírt zabpehellyel





Ez is egy „Kifőztük” magazinban talált recept. Kiváló hasznosítási módja a csirkehúsnak, mert nagyobb mennyiségű étel állítható elő belőle, mintha csak valamilyen formában megsütnénk a húst. Akár az egész család jóllakhat belőle, ha nem a zabálás a cél. :D

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

40 dkg csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. mustár

őrölt fekete bors
1 tk. pirospaprika
4-6 dkg zabpehely (a húspép lágyságától függően)
1 tojás
3 ek. napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A felaprított hagymát 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  2. A zabpelyhet késes robotgéppel ledaráljuk, majd a csirkemellet is hozzáadva pépesre daráljuk.
  3. A zabpelyhes húspépet tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás alapot, a tojást, a mustárt, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük. A húsmasszából kb. 3 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat formázunk.
  4. A hagyma pirításához használt serpenyőt visszatesszük a tűzre, hozzáadunk még 1 evőkanál olajat, és a fasírtok mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük. (Grillezhetjük is.) Bármilyen köret illik hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése